Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klasyczne tiramisu krok po kroku

Składniki:

    • 4 żółtka jaj
    • ½ szklanki słodkiego wina
    • 50 dkg sera maskarpone
    • 2 szklanki mocnej kawy z ekspresu (mocno schłodzona) + 2 łyżki cukru
    • 2 łyżki dobrego kakao
    • 1 szklanka gęstej śmietany
    • ½ szklanki cukru
    • biszkopty (tyle aby wystarczyło na 2 warstwy)

    Sposób przyrządzenia:
    W żaroodpornej misce, ubijamy Żółtaka aż staną się puszyste.

    Wlewamy wino i dodajemy cukier, mieszamy aż masa będzie jednorodna.

    W odpowiednio dużym rondlu doprowadzamy wodę do wrzenia, zmniejszamy ogień, umieszczamy na nim żaroodporną miskę i podgrzewając mieszamy masę aż zgęstnieje.

    Odstawiamy masę aby ostygła. Nawiasem mówiąc masa ta to sławetne zabajone mogące już samo w sobie służyć za deser, z dodatkiem owoców jest wyśmienity.

    Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na „sztywno”

    W misce mieszamy ser maskarpone aż stanie się kremowo gładki.

    Dodajemy do sera masę jajeczną i dokładnie mieszamy.

    Dodajemy ubitą uprzednio śmietanę i używając łyżki dokładnie mieszamy.

    Przygotowujemy odpowiednią blachę lub szklaną formę. Na dnie układamy warstwę moczonych w zimnej kawie biszkoptów. Moczyć należy bardzo szybko w przeciwnym razie biszkopty się rozpadną.

    Na warstwie biszkoptów układamy za pomocą łyżki warstwę masy serowo jajeczną.Układamy następną warstwę moczonych w kawie biszkoptów.

    Rozkładamy na nich resztę masy, kakao wsypujemy do gęstego sitka.

    Dokładnie posypujemy nim całą powierzchnię.

    Odstawiamy tiramisu na 5 godzin do lodówki i możemy podawać.

    Smacznego!

1 comment for “Klasyczne tiramisu krok po kroku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *