Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tiramisu Małgorzaty

 

Składniki:

  • 5 żółtek
  • 100 g cukru pudru
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 białka jaj
  • 1 ½ szkl. zimnego espresso
  • 4 łyżki marsali
  • 20 podłużnych biszkoptów
  • 2 łyżki naturalnego kakao
  • 4 łyżki gorzkiej czekolady

Sposób wykonania:
Żółtka ubić razem z cukrem po czym dodać mascarpone, dokładnie wymieszać.
Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Marsale wymieszać z kawą, w trakcie dodawać po 1 biszkopcie.
Gdy dobrze nasiąkną ułożyć jedną warstwę na dnie naczynia.
Na nie rozsmarować połowę masy serowej i ponownie ułożyć biszkopty i ponownie serową masę.
Wierzch posypać wiórkami czekolady oraz kakao.
Wstawić do lodówki na całą noc.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *