Składniki:
- 5 żółtek
- 100 g cukru pudru
- 250 g serka mascarpone
- 2 białka jaj
- 1 ½ szkl. zimnego espresso
- 4 łyżki marsali
- 20 podłużnych biszkoptów
- 2 łyżki naturalnego kakao
- 4 łyżki gorzkiej czekolady
Sposób wykonania:
Żółtka ubić razem z cukrem po czym dodać mascarpone, dokładnie wymieszać.
Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Marsale wymieszać z kawą, w trakcie dodawać po 1 biszkopcie.
Gdy dobrze nasiąkną ułożyć jedną warstwę na dnie naczynia.
Na nie rozsmarować połowę masy serowej i ponownie ułożyć biszkopty i ponownie serową masę.
Wierzch posypać wiórkami czekolady oraz kakao.
Wstawić do lodówki na całą noc.