Składniki: 1 kg jagnięciny z udźca pokrojonej w kostkę o boku 3 cm 2 szklanki jogurtu 1,5 szklanki wody 1,5 łyżeczki chili 1 łyżeczka kurkumy 1 rozgnieciony ząbek czosnku ½ łyżeczki pieprzu cajene sól morska skórka cytryny pokrojona w paski 3 łyżki klarowanego masła 2 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: ! szklankę jogurtu wymieszać…
Tag: marynowane
Listy
Pikantne, pachnące limonką krewetki z grilla
by Dominika Maj • • 0 Comments
Listy
Rumiane udka z kurczaka pieczone na grillu
by Weronika Dybich • • 0 Comments
Listy
Pikantne pikle z marchewek, fasolki szparagowej, papryczki i małych cebulek
by Kornelia Bień • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg oczyszczonych mini marchewek 2 szklanki obranych małych cebulek 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej 6 szklanek wody 4 szklanki octu 5% 4 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego kminku Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, sól i kminek, dodać marchewkę gotować 1 minutę następnie dodać cebulki i gotować kolejne 2 minuty, dodać…
Listy
Marynowane kapary
by Pola Krasnodębska • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kaparów 2 szkl octu winnego 10 dag cukru kilka ziarenek pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego kilka goździków ½ łyżeczki soli Sposób wykonania: Kapary zalać 1 litrem wrzątku po czym gotować je przez około 10 minut. Po tym czasie odcedzić i przełożyć do słoików. Następnie ocet winny wymieszać z cukrem, pieprzem, zielem, goździkami…