Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne, pachnące limonką krewetki z grilla

Składniki:

    • 1 kg oczyszczonych krewetek
  • Marynata:

    • 3 posiekane ząbki czosnku
    • 1/3 szklanki oliwy
    • ¼ szklanki sosu pomidorowego
    • 2 łyżki soku z limonki
    • 2 łyżki posiekanej naci kolendry
    • ½ łyżeczki chili
    • ½ łyżeczki soli

Sposób przyrządzenia:
Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Składniki marynaty wymieszać, dodać krewetki, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Tak przygotowane krewetki nabijać na namoczone drewniane szpadki i piec na średnio nagrzanym grillu po 3 minuty z każdej strony.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *