Składniki: 1 kg schabu 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki tłuszczu 3 jabłka 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania; Schab natrzeć majerankiem, solą oraz pieprzem. Następnie obsmażyć go ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie obrać jabłka, pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne. Włożyć je do mięsa podlewając całość bulionem. Trzymać…
Tag: majeranek
Listy
Schab pieczony z kminkiem
by Jurek Staniszewski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 szkl bulionu warzywnego tłuszcz 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka mielonego kminku sól pieprz Sposób wykonania: Schab natrzeć majerankiem, kminkiem oraz solą po czym odstawić na godzinę. Po tym czasie na rozgrzanym tłuszczu zarumienić ze wszystkich stron. Wówczas przełożyć schab do brytfanny, podlać go bulionem i wstawić do rozgrzanego…
Listy
Schab pieczony Błażeja
by Błażej Janowski • • 0 Comments
Listy
Kotlety z kurek
by Filip Chrzanowski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kurek 1 cebula 1 kostka bulionu warzywnego 1 sucha bułka 1 szkl mleka 1 jajko 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone grzyby zalać małą ilością wody z dodatkiem kostki rosołowej i trzymać na małym ogniu około 10 minut.…
Listy
Mostek cielęcy faszerowany
by Aleksandra Domańska • • 0 Comments
Składniki: 1 mostek cielęcy 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Jajko wbić do miseczki, dodać 2 łyżki masła, bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę. Następnie mięso natrzeć majerankiem i oprószyć solą po czym oddzielić…