Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mostek cielęcy faszerowany

Składniki:

  • 1 mostek cielęcy
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Jajko wbić do miseczki, dodać 2 łyżki masła, bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
Następnie mięso natrzeć majerankiem i oprószyć solą po czym oddzielić płat mięsa od żeber.  
W tak powstałą kieszeń włożyć wcześniej utartą masę.
Przełożyć mięso do brytfanny, położyć na wierzchu resztę masła.  
Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec  na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *