Składniki: 125 g ryżu 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków 60 g fasolki szparagowej 1 zielona papryka 4 kolby młodej kukurydzy 25 g kiełków bambusa 3 pomidory 60 g ugotowanego groszku 1 łyżeczka oleju sezamowego Sposób wykonania: Ryż zalać wrzątkiem i gotować około 15 minut po…
Tag: kukurydza
Porady i Ciekawostki
Jarskie gołąbki
by Julita Woś • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Smażony ser tofu z warzywami
by Gosia Warchoł • • 0 Comments
Składniki: 450 g sera tofu 150 ml oleju roślinnego 1 por 4 małe kolby kukurydzy 60 g grochu cukrowego 1 czerwona papryka 60 g kiełków bambusa Sos: 1 łyżka chińskiego wina bryzowego 4 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżeczki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki cukru pudru Szczypta soli 50 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka mąki…
Porady i Ciekawostki
Tofu z warzywami w sosie słodki kwaśnym
by Marcin Pawlicki • • 0 Comments
Składniki: 2 selery naciowe 1 marchewka 1 zielona papryka 75 g grochu cukrowego 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 kolby kukurydzy 125 g kiełków fasoli 450 g tofu Sos; 2 łyżki jasnego brązowego cukru 2 łyżki octu winnego 225 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki kukurydzianej Sposób wykonania: Do…
Porady i Ciekawostki
Owoce morza z papryką i kolbami kukurydzy
by Małgorzata Robak • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 białko ½ łyżeczki chińskiej przyprawy 5 smaków 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 300 g krewetek 125 g gotowanych kalmarów 125 g filetu z białej ryby olej roślinny 1 zielona papryka 1 marchewka 4 kolby kukurydzy Sposób wykonania: Do miseczki wlać wino, dodać białko, chińską przyprawę 5 smaków oraz mąkę…