Składniki:
- 2 łyżki wytrawnego białego wina
- 1 białko
- ½ łyżeczki chińskiej przyprawy 5 smaków
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 300 g krewetek
- 125 g gotowanych kalmarów
- 125 g filetu z białej ryby
- olej roślinny
- 1 zielona papryka
- 1 marchewka
- 4 kolby kukurydzy
Sposób wykonania:
Do miseczki wlać wino, dodać białko, chińską przyprawę 5 smaków oraz mąkę kukurydzianą.
Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze krewetki, kawałki ryby i kółeczka kalmarów.
Ponownie wymieszać aby owoce dokładnie pokryły się mąka z przyprawami.
Wówczas wyjąć owoce morza z miski i wrzucić do woka z rozgrzanym olejem.
Smażyć partiami około 2- 3 minut.
Po usmażeniu zlać większość oleju i wrzucić do woka pokrojoną paprykę, marchewkę oraz kolby kukurydzy.
Smażyć około 5 minut.
Po tym czasie ponownie włożyć owoce morza i podgrzać.