Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia

Aromatyczna wołowina w piwie

Składniki: 1 kg wołowiny 6 ząbków czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżeczki octu balsamicznego 2 butelki piwa 2 duże cebule 2 łyżki sosu krewetkowego ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki Vegety ½ łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz, chili do smaku ½ szklanki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia:  Wołowinę umyć, osączyć na papierowym ręczniku.…

Krupnik z ryżu z klopsikami wieprzowymi

Składniki: 30 dkg wieprzowiny bez kości 1 łyżka masła 1 cebula 2 jajka 1 litr bulionu mięsnego ½ szklanki ryżu sól, pieprz posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na gorącym maśle. Mięso i cebulę zmielić w maszynce do mięsa, dodać przyprawy, jajko i jeśli masa będzie zbyt rzadka dodać kaszy manny. Masę…

Wigilijna zupa rybna

Składniki: 30 dkg filetów z karpia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 białko jajka 3 szklanki bulionu rybnego odrobina tartego imbiru pokrojona grubo natka pietruszki sól, biały pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Umytą rybę podzielić na porcje, przyprawić, oprószyć mąką ziemniaczaną, zanurzyć w lekko zmiksowanym białku. Do bulionu rybnego dodać imbir i przyprawy, doprowadzić do…

Zupa z przepiórek

Składniki: 4 przepiórki 1,5 litra wody ¼ szklanki płatków owsianych 1 cebula 5 dkg boczku sól, pieprz Sposób przyrządzania: Sprawione i umyte tuszki przepiórek zalać zimną wodą, dodać przyprawy gotować powoli około 30 minut.  Boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, dodać obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, chwilę smażyć mieszając, przełożyć do gotującego…