Składniki:
- 1 filet z piersi kurczaka
- 2 łyżki płatków owsianych
- ½ szklanki konserwowanego zielonego groszku
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
Składniki: ½ młodej kaczki 1,5 l wywaru z warzyw 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka 10 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki oliwy sól, pieprz, majeranek Sposób przyrządzenia: Umytą kaczkę podzielić na porcje. W rondlu doprowadzić do wrzenia, dodać porcje mięsa, powoli gotować aż mięso będzie miękkie. Do gotującego się mięsa dodać oczyszczone, podsmażone na oliwie…
Składniki: 10 dkg płatków migdałowych 2 łyżki oliwy 1 papryka 2 kromki chleba 2 łyżki posiekanej naci pietruszki 3 szklanki bulionu warzywnego szczypta kurkumy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać migdały, leciutko podsmażyć, wyłożyć na tależ.. Oczyszczoną paprykę i chleb pokroić w małą kostkę, dodać do oliwy pozostałej z prażenia migdałów. Migdały,…
Składniki: 50 dkg udźca cielęcego 30 dkg konserwowanego ananasa ½ szklanki soku z jabłek 2 łyżki sosu sojowego 1 marchewka 1 papryka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Marchewkę obrać, paprykę oczyścić. Marchewkę utrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w pierścienie. Ananasy drobno pokroić, połączyć z sokiem jabłkowym i sosem sojowym. Na odrobinie oleju podsmażyć…
Składniki: 70 dkg karczku wieprzowego 6 kolorowych papryk 4 pomidory 1 szklanka bulionu mięsnego 3 łyżki oleju sól, pieprz posiekana natka pietruszki i zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim mięso. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić pokroić…