Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z mięsa kurczaka, zielonego groszku i mleka

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • ½ szklanki konserwowanego zielonego groszku
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz


 

Sposób przyrządzenia:
Filet z kurczaka zalać minimalną ilością wody, doprowadzić do wrzenia, gotować aż zmięknie, wyjąć, schłodzić, pokroić w kostkę. Do wywaru dodać owsiankę i groszek, pokrojone mięso, doprowadzić do wrzenia, po chwili dodać przyprawy i mleko, gotować 5 minut. Przed podaniem dodać masło i wymieszać. Zupa powinna być pikantna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *