Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z papryki, migdałów i chleba

Składniki:

  • 10 dkg płatków migdałowych
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 papryka
  • 2 kromki chleba
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • szczypta kurkumy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać migdały, leciutko podsmażyć, wyłożyć na tależ.. Oczyszczoną paprykę i chleb pokroić w małą kostkę, dodać do oliwy pozostałej z prażenia migdałów. Migdały, paprykę i chleb zmiksować w blenderze. W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion warzywny, dodać zmiksowane migdały, chleb i paprykę, przyprawić solą, pieprzem i kurkumą. Przed podaniem udekorować papryką i migdałami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *