Składniki: 650 g ziemniaków 8 łyżek oleju roślinnego 1 czerwona chili 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego szczypta soli 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka soli morskiej szczypta przypraw chili Sposób wykonania: Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, z te zaś na cienkie paseczki. Następnie wrzuci ziemniaki do wrzącej wody, odczekać 2…
Tag: kuchnia chińska
Porady i Ciekawostki
Kiełki bambusa, imbir i papryka
by Mateusz Jagielski • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 225 g kiełków bambusa z puszki 2,5 cm laski imbiru 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 1 por 125 ml wywaru z warzyw 1 łyżka jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki jasnego brązowego cukru 2 łyżeczki chińskiego wina ryżowego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżeczki wody…
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z warzyw po chińsku
by Iza Grześkowiak • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżeczki oleju roślinnego 2 marchewki 1 cukinia 4 kolby młodej kukurydzy 125 g kalafiora 1 por 125 g ponikało 225 g sera tofu 300 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki ciemnego brązowego cukru 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki wody 1…
Porady i Ciekawostki
Duszone warzywa z kawałkami boczniaków
by Karina Wyszyńska • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 6 cebulek dymek 3 ząbki czosnku 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 czerwone chili 2 łyżki posiekanego ponikało 1 cukinia 125 g boczniaków 3 łyżki sosu z czarnej fasoli 2 łyżeczki chińskiego wina ryżowego 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka ciemnego brązowego cukru 2 łyżki wody…