Składniki: 400 g kapusty 5 dag suszonych grzybów cebula 2 jajka bułka tarta sól pieprz olej gotowe placki naleśnikowe Sposób wykonania: Kapustę ugotować razem z grzybami po czym ja odcedzić i poszatkować. Następnie posiekaną cebulę przesmażyć, wówczas dodać kapustę , grzyby oraz jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstały farsz…
Tag: krokiety
Wieprzowina
Krokiety z wkładką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kiełbasek/biała kiełbasa lub parówki/ 1/5 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 jajka 1 szklanka mąki sól, pieprz, tarta bułka olej do smażenia Sposób sporządzenia: Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez sito, cebulę posiekać .Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, mąkę sól i pieprz do smaku. Z przygotowanych składników wyrobić ciasto. Kiełbaski przeciąć na połówki. Z ciasta…
Wieprzowina
Krokiety z wkładką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kiełbasek/biała kiełbasa lub parówki/ 1/5 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 jajka 1 szklanka mąki sól, pieprz, tarta bułka olej do smażenia Sposób sporządzenia: Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez sito, cebulę posiekać .Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, mąkę sól i pieprz do smaku. Z przygotowanych składników wyrobić ciasto. Kiełbaski przeciąć na połówki. Z ciasta…
Przekąski
Naleśniki z wątróbką drobiową
by Zygmunt Kuligowski • • 0 Comments
Składniki: 1 jako 1 szklanka tartej bułki posiekana zielenina tłuszcz do smażenia Naleśniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka ½ szklanki gazowanej wody mineralnej 1 szklanka mleka szczypta soli Farsz: 30 dkg wątróbki drobiowej 1 pokrojona w kostkę cebula 3 łyżki oliwy 5 łyżek gęstej śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mąkę przesiać przez sito. Wszystkie…
Wołowina
Zrolowany rumsztyk
by Marlena Pelc • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki maki pszennej 1 łyżka przypraw do steków 500 g rumsztyku wołowego 1/3 szkl. oleju 4 placki chleba lavash 1 marchew 1 ogórek ½ szkl. startego sera 1 szkl. poszatkowanej sałaty butelka sosy barbecue Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z przyprawą do steków po czym obtoczyć w niej mięso. Smażyć na rozgrzanym olej. Następnie…