Składniki: 4 kotlety z mięsa baraniego 1 cebula 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oleju 2 łyżeczki łagodnej przyprawy curry 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Miód wymieszać olejem, octem, sokiem z cytryny, czosnkiem oraz przyprawą curry. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do marynaty włożyć kotlety i wstawić do…
Tag: kotlety
Wieprzowina
Kolorowe mielone kotlety
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Panga
Kotlety rybne z pangi
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Jajka
Rumiane kotlety z jajek
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 świeżych jajek 2-3 dkg masła 1 cebulę 1 bułkę 1/8 l mleka sól, pieprz 6-7 dkg tłuszczu do smażenia 5 dkg tartej bułki Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. W mleku namoczyć bułkę, odcisnąć. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na złocisty kolor. Jajka i bułkę przepuścić…
Baranina
Kotlety baranie z kiszoną kapustą
by Martyna Basiak • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety baranie 50 dag kiszonej kapusty cebula 3 ząbki czosnku kilka łyżek smalcu 1 szkl. kwaśnej śmietany kilka łyżek mąki pszennej sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką. Następnie podsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać posiekaną cebulę, gdy się zarumieni podlać całość wodą…