Składniki: 6 kotletów ze schabu 2 cebule 3 łyżki ketchupu 3 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym dodać do niej olej, ketchup oraz posiekaną natkę pietruszki. Następnie kotlety lekko rozbić i posmarować cebulową masą. Piec na ruszcie około 20 minut. Przed podaniem posypać solą oraz pieprzem.
Tag: kotlety
Wieprzowina
Kotlety mielone z serem
by Weronika Maćkiewicz • • 0 Comments
Wieprzowina
Marynowane kotlety Karoliny
by Zuzanna Klimkowska • • 0 Comments
Składniki: 12 kotletów wieprzowych 1 ząbek czosnku 1/8 l oleju 2 łyżki papryki mielonej 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka szczypiorku 20 ml winiaku 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki płynnego miodu akacjowego 1 łyżka ketchupu pieprz sól 1 łyżeczka ziele angielskiego Sposób wykonania: Wszystkie składniki oprósz mięsa dokładnie ze sobą…
Wieprzowina
Kotleciki mielone z orzechami
by Majka Jażdżewska • • 0 Comments
Wieprzowina
Pijane kotlety
by Mateusz Zacharski • • 0 Comments
Składniki: 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 2 łyżki sosu sojowego ½ szkl. wiśniówki wytrawnej 3 łyżki oleju 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry sól pieprz Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać sos sojowy, wiśniówkę, olej, bułkę tartą oraz curry. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…