Składniki: ½ kg ryby jajko łyżeczka soku z cytryny 60 dag ziemniaków 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej bułka tarta Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym odcedzić i zemleć w maszynce, wówczas dodać rozgniecioną widelcem rybę, posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…
Tag: kotlety
Kasze i Kuskus
Kotlety z kaszy gryczanej i sera
by Agnieszka Kłoda • • 0 Comments
Składniki: 25 dag kaszy gryczanej 2 jajka 30 dag białego sera 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej Sposób wykonania: Kasze ugotować według opisu na opakowaniu po czym razem z twarogiem zemleć w maszynce. Do powstałej masy wbić jajka i dodać posiekaną zieleninę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą…
Przekąski
Kotlety z chleba
by Jacek Ożga • • 0 Comments
Składniki: czerstwy chleb trochę mleka 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz vegeta koperek pietruszka olej bułka tarta Sposób wykonania: Chleb namoczyć w mleku po czym go odcisnąć i wbić do niego jajka. Dodać mąkę, przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Całość dokładnie wyrobić. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce…
Kapusta
Kotlety z białej kapusty
by Tomasz Mocarski • • 0 Comments
Składniki: 1 główka białej kapusty 2 kostki bulionu warzywnego 2 łyżki smalcu cebula 3 łyżki mąki 1 jajko ½ szkl. bułki tartej olej ½ szkl. groszku ½ szkl. kukurydzy sól cukier Sposób wykonania: Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, które zalać wodą z dodatkiem kostek bulionowych i ugotować po czym ja odcedzić i zemleć. Następnie posiekaną…
Bób
Kotlety z bobu w panierce
by Jurek Olszewski • • 0 Comments
Składniki: 70 dag bobu 3 cebule 2 jajka 2 łyżki masła 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka płatków owsianych gotowa panierka natka pietruszki starta gałka muszkatołowa sól pieprz olej Sposób wykonania: Bób zalać osolonym wrzątkiem i ugotować po czym odcedzić i zemleć. Następnie posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do bobu razem z…