Składniki: 1 kg karkówki 3 średnie cebule 2 marchewki 10 suszonych namoczonych śliwek słoiczek koncentratu pomidorowego przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, posmarować koncentratem pomidorowym i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w pół talarki. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce…
Tag: kotlety
Listy
Sznycle cielęce Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 plastrów cielęciny 4 pomidory 30 dkg mozzarellii 5 łyżek oleju ½ szklanki czarnych oliwek szczypta oregano ½ szklanki listków bazylii Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć i pokroić na sznycle, delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Oliwki pokroić w krążki. Mozorellę pokroić w plasterki.…
Listy
Filet z indyka faszerowany gryczaną kaszanką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z indyka ½ kg kaszanki przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku mielona słodka papryka bułka tarta olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety z indyka umyć, podzielić na plastry, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Natrzeć z obu stron przyprawami i odłożyć do lodówki na godzinę. Z kaszanki…
Listy
Kotlety ze schabu w cieście z ziemniaków
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów ze schabu 1 ½ kg ziemniaków 3 łyżki masła 4 łyżki mąki 7 jajek olej sól, pieprz do smaku sok z 2 cytryn Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na dobę. Lekko podpiec w piekarniku. Ziemniaki…
Listy
Kotlety schabowe z serem Brie
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu bez kości 40 dkg sera Brie ½ szklanki białego wytrawnego wina ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sok z cytryny 6 łyżek mąki 5-6 ząbków czosnku ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia; Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w grube plastry, około 8 sztuk. W każdym kotlecie…