Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z indyka faszerowany gryczaną kaszanką

Składniki:

  • 2 filety z indyka
  • ½ kg kaszanki
  • przyprawa typu Vegeta
  • sól, pieprz do smaku
  • mielona słodka papryka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z indyka umyć, podzielić na plastry, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Natrzeć z obu stron przyprawami i odłożyć do lodówki na godzinę. Z kaszanki zdjąć osłonki i pokroić w grubsze plastry, zwinąć roladki spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w rozkłóconych jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złocisty kolor. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną sezonową surówką.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *