Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kotlet

Kotlety po bakonsku

Składniki: 4kotlety schabowe, 200g pieczarek, cebula, zielona papryka, pomidor, łyżeczka mielonej papryki, łyżka maki, smalec do smażenia, sól, pieprz. Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, rozbić, posolić i odstawić na 30min.papryke,pomidora,grzyby umyć, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Kotlety oprószyć mąką i podsmażyć na smalcu. Wyjąć. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać grzyby, pomidora…

Schabowy ala devolaie.

Składniki: 3 plastry schabu 3 kawałki (podłużne sera żółtego) 1 łyżka masła 1 jajko sól pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia wykałaczki lub nitka Sposób przyrządzenia: Plastry schabu rozbić tłuczkiem (aby wyszły jak najcieńsze), przyprawić. Rozgrzać tłuszcz i z jednej strony plastry podsmażyć mocno z drugiej leciutko. Zdjąć z patelni i poczekać aż ostygną. Na…

Filet z kurczaka w cieście.

Skład: filety z piersi kurczaka 1 szklanka mąka ½ szklanki wody ½ szklanki mleka 1 jajko ½ łyżeczki proszku do pieczenia czosnek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, starannie osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, odstawić na godzinę. Z podanych składników przygotować gęste ciasto. Każdy kotlet moczyć w przygotowanym cieście, smażyć na głębokim oleju…

Kotlety schabowe faszerowane

Skład: 4 kotlety schabowe 5dkg oliwek zielonych 10dkg owczego sera feta 1 ząbek czosnku olej do smażenia mąka, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Oliwki posiekać drobno, ser rozgnieść, czosnek zmiażdżyć. Wszystko starannie ze soba wymieszać. W kotletach zrobić kieszeń. Napchać każdego farszem. Zaszyć. Posolić lekko(!),oprószyć pieprzem i mąką. Smażyć po ok 4 min z każdej strony..…