Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kolendra

Zapiekana dynia z kolendrą

Składniki: 2 dynie 2 łyżki oliwy ½ pęczka kolendry zmielona kolendra sól pieprz Sposób wykonania: Dynie pokroić na ćwiartki po czym usunąć z niej pestki. Skropić dynię oliwą i oprószyć sola, pieprzem oraz kolendrą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu posypać ją posiekaną kolendrą.

Aromatyczne kotlety wieprzowe

Składniki: 6 kotletów  z karczku 1 łyżeczka rozgniecionych nasion kolendry 1 łyżeczka brązowego cukru sól, pieprz 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina olej Sposób przyrządzenia: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić kolendrom, cukrem, pieprzem i solą, odstawić na około 60 minut do lodówki.  Na patelni rozgrzać mocno olej, szybko obrumienić przygotowane kotlety. Obrumienione kotlety podlać…