Składniki: 8 filetów ze śledzi 2 cebule 100 g ziaren kolendry 1 szkl. oleju Sposób wykonania: Ryby pokroić na duże kawałki a cebulę pokroić w krążki. Następnie układać warstwami w dużym słoju. Każdą warstwę przesypać kolendrą. Polać całość olejem i wstawić do lodówki na kilka dni.
Tag: kolendra
Listy
Ryba w ziołach z papryczką chili
by Paulina Głuch • • 0 Comments
Składniki: ½ kg ryby (serwicz) 1 łyżeczka soli oregano sok z limety 3 cebulki dymki papryczka chili świeża kolendra Sposób wykonania: Rybę skropić sokiem z limety i oprószyć solą oraz oregano. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie dodać posiekaną cebulkę, chili oraz kolendrę. Całość wymieszać.
Listy
Kokosowa marynata
by Artur Cegielski • • 0 Comments
Składniki: 2 ząbki czosnku 3 łyżki siekanych liści kolendry 3 łyżki curry 1 łyżeczka cukru sól, szczypta pieprzu Cayenne 1 trawka cytrynowa skórka z ½ cytryny 1 szklaneczka mleczka kokosowego Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać i zamarynować mięso.
Listy
Dip jogurtowy z kolendrą
by Paweł Bieńkowski • • 0 Comments
Listy
Sos z kolendry, czosnku i orzechów
by Aleksnadra Siedlaczek • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl. posiekanych zielonych listków kolendry 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu szczypta mielonego imbiru ½ szkl. bulionu sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek przecisnąć przez praskę, kolendrę i orzechy drobno posiekać. Całość dokładnie wymieszać po czym dodać miód, sok z cytryny oraz bulion. Całość…