Składniki:
- 40 dkg makaronu kokardki
- ½ dkg szpinaku mrożonego
- 25 dkg pleśniowego sera
- cebula dymka
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Składniki:
Kluski kładzione:
Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 2 duże pęczki świeżej botwinki 1 posiekany ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki bulionu drobiowego szczypta ostrej papryki 1 łyżeczka masła sól, pieprz 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny 2 jajka tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Botwinkę bardzo dokładnie opłukać, odciąć łodyżki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać…
Składniki: 50 dkg oczyszczonych pokrojonych na kawałki szparagów 25 dkg makaronu wstążki 15 dkg pokrojonej w kostkę szynki 1 łyżka oliwy 2 pokrojone w drobną kostkę cebule 2 posiekane drobno ząbki czosnku 1 łyżka octu balsamicznego sól, pieprz i papryka do smaku tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Makaron i szparagi zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty, odcedzić…
Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti ½ szklanki bulionu mięsnego 7 dkg masła 1 jajko 1 nieduża główka czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać obrany, pokrojony w kostkę czosnek, smażyć kilka minut uważając aby się nie przyrumienił, podlać bulionem, przyprawić i dusić powoli pod przykryciem. W międzyczasie makaron ugotować wg przepisu producenta,…