Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron spaghetti z botwinką

Składniki:

    • 1 opakowanie makaronu spaghetti
    • 2 duże pęczki świeżej botwinki
    • 1 posiekany ząbek czosnku
    • 2 łyżki oliwy
    • 2 łyżki bulionu drobiowego
    • szczypta ostrej papryki
    • 1 łyżeczka masła
    • sól, pieprz
    • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
    • 2 jajka
    • tarty parmezan


    Sposób przyrządzenia:

    Botwinkę bardzo dokładnie opłukać, odciąć łodyżki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać listki botwinki, gotować 5 minut, odcedzić i natychmiast zalać lodowato zimną wodą, ponownie odcedzić, osuszyć, posiekać nożem. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 1 minutę, dodać paprykę i listki botwinki chwilę smażyć mieszając, dodać bulion i przyprawić solą i pieprzem.  Przykryć i dusić 5 minut. Sprawdzić czy botwinka jest odpowiednio miękka, dodać masło i skórkę cytrynową, dusić jeszcze 2 do 3 minut. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu producenta, odcedzić. Gorący dodać do przygotowanej botwinki, wbić jajka i mieszając podgrzewać aż jajka się zetną. Przed podaniem posypać serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *