Składniki:
- 1 kaczka (ok. 2,5 kg)
- oliwa
- majeranek, czosnek, pieprz, sól.
Farsz:
- 10 dkg kiełbasy myśliwskiej
- 10 dkg szynki
- 1/3 szklanki prażonych orzechów nerkowca
- rozgotowany ryż
- 1 jajko
Składniki: 15 dkg czarnego salcesonu 15 dkg wiejskiej kiełbasy 5 plastrów boczku 2 pomidorki 20 dkg porozdzieranych listków ulubionych sałat Dresing: 2 łyżki wytrawnej wódki 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu balsamicznego 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki dresingu zmiksować. Boczek przysmażyć na rumiano. Kiełbasę i czarny salceson obrać z…
Składniki: 50 dkg dobrej kiełbasy ¾ szklanki tartej bułki 2 szklanki tartego sera cheddar ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli ¼ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego ½ szklanki obranego, utartego jabłka 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka pieprzu Sposób przyrządzenia: Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, z masy formować kulki o…
Składniki: 2 kabanosy wieprzowe lub drobiowe 200g sera feta kilka liści kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 4 ogórki konserwowe 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki kroimy i mieszamy, do smaku dodajemy szczyptę vegetty.
Składniki: 6 jajek 6 plastrów bekonu lub boczku 10 dkg pokrojonej w plasterki cienkiej kiełbasy 3 pokrojone w paski liście kapusty pekińskiej 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub zielonej cebuli 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać bekon i kiełbasę, smażyć do momentu aż bekon zacznie się rumienić.…