Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kulki kiełbasiano serowe

Składniki:

  • 50 dkg dobrej kiełbasy
  • ¾ szklanki tartej bułki
  • 2 szklanki tartego sera cheddar
  • ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli
  • ¼ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego
  • ½ szklanki obranego, utartego jabłka
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu


Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, z masy formować kulki o średnicy około 2,5 cm. Tak przygotowane kiełbasiane kulki ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 20 minut. Podawać nabite na wykałaczkę z kilkoma ostrymi sosami jako dodatek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *