Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica inna niż wszystkie

Składniki:

    • 6 jajek
    • 6 plastrów bekonu lub boczku
    • 10 dkg pokrojonej w plasterki cienkiej kiełbasy
    • 3 pokrojone w paski liście kapusty pekińskiej
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub zielonej cebuli
    • 1 łyżeczka masła
    • 1 łyżeczka oliwy
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać bekon i kiełbasę, smażyć do momentu aż bekon zacznie się rumienić. Dodać kapustę pekińska, smażyć mieszając aż zrobi się szklista. Do miseczki wybić jajka, dodać posiekany szczypiorek, sól, pieprz i łyżeczkę masła. Zawartości miseczki przelać na patelnię, smażyć delikatnie mieszając aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *