Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kiełbasa

Jajecznica z kiełbasą na szklistej cebuli

Składniki: 1 cebula 2 łyżki masła 12 dag kiełbasy 5 jajek sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle dobrze zeszklić pokrojoną w cienkie plastry cebule, wówczas dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę. Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu ok. 2 minut. po czym zalać całość roztrzepanymi jajkami. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Kabaczki z boczkiem i kiełbasą

Składniki: 60 dag kabaczka 2 łyżki tłuszczu 10 dag boczku 10 dag kiełbasy 2 cebule 2-3 pomidory łyżka mąki sól pieprz mielona papryka zielenina Sposób wykonania: Boczek pokroić w drobną kostkę po czym podsmażyć go na rozgrzanym tłuszczu, wówczas wrzucić posiekaną cebulę oraz obranego kabaczka pokrojonego w kostkę. Całość wymieszać, podlać ½ szklanki wody i…

Kotlety z plasterkami kiełbasy

Składniki: 40 dag mielonego mięsa 2 czerstwe kajzerki mleko 10 dag kiełbasy tłuszcz garść posiekanej zieleniny: koperek, szczypiorek, natka pietruszki Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w plasterki po czym dodać do niej namoczoną w mleku bułkę oraz posiekaną zieleninę Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Z powstałej masy formować kotlety, które smażyć na rozgrzanym tłuszczu.…

Prosta fasolka po bretońsku

Prostsza wersja fasolki po bretońsku, ale równie smaczna.

Składniki:
• fasola Jaś 40 dkg
• kiełbasa toruńska lub podwawelska 50 dkg
• marchewka 2 sztuki
• pietruszka 1 sztuka
• seler 1 plaster
• koncentrat pomidorowy 2 łyżki
• majeranek 2 łyżki
• kostka rosołowa drobiowa 1 sztuka
• liść laurowy 2 sztuki
• ziele angielskie 3 sztuki
• pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki

Toskańska zupa z włoskiej kapusty i kiełbasy

Składniki: 1 kg dobrej, pikantnej, cienkiej kiełbasy 1 szklanka drobno posiekanej cebuli 2 drobno pokrojone plastry boczku 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1,5 litra bulionu drobiowego 3 średnie, pokrojone w pół plastry ziemniaki 3 szklanki posiekanej kapusty włoskiej 1,5 szklanki śmietany kremówki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić w grube plastry, opiec w dobrze nagrzanym…