Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kabaczki z boczkiem i kiełbasą

Składniki:

  • 60 dag kabaczka
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 10 dag boczku
  • 10 dag kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2-3 pomidory
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • zielenina

Sposób wykonania:

  1. Boczek pokroić w drobną kostkę po czym podsmażyć go na rozgrzanym tłuszczu, wówczas wrzucić posiekaną cebulę oraz obranego kabaczka pokrojonego w kostkę.
    Całość wymieszać, podlać ½ szklanki wody i trzymać na ogniu pod przykryciem.
    Po kilku minutach dodać pokrajane pomidory i kiełbasę.
    Pod koniec duszenia oprószyć potrawę mąką i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Beatę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *