Składniki:
- 60 dag kabaczka
- 2 łyżki tłuszczu
- 10 dag boczku
- 10 dag kiełbasy
- 2 cebule
- 2-3 pomidory
- łyżka mąki
- sól
- pieprz
- mielona papryka
- zielenina
Sposób wykonania:
- Boczek pokroić w drobną kostkę po czym podsmażyć go na rozgrzanym tłuszczu, wówczas wrzucić posiekaną cebulę oraz obranego kabaczka pokrojonego w kostkę.
Całość wymieszać, podlać ½ szklanki wody i trzymać na ogniu pod przykryciem.
Po kilku minutach dodać pokrajane pomidory i kiełbasę.
Pod koniec duszenia oprószyć potrawę mąką i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Beatę