Składniki: 1 ½ szkl. kulek wyciętych z arbuza 20 dag kiełbasy szynkowej 15 dag sera edamskiego 1 szkl. ryżu ugotowanego ½ puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 2 owoce kiwi 4 plastry ananasa z puszki Sos: 1 słoik majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Obrane kiwi zalać…
Tag: kiełbasa
Żurek
Żurek kielecki
by Karina Paszko • • 0 Comments
Wieprzowina
Kiełbasa z rokpolem
by Paulina Karasiewicz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg białej kiełbasy 25 dag wędzonego boczku 15 dag sera rokpol ½ szkl. ketchupu 2-3 łyżki oliwy 1 łyżeczka tymianku Sposób wykonania: Do sera dodać oliwę oraz zioła, całość dokładnie utrzeć. Następnie kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki, które posmarować masą serową po czym zawinąć je jeszcze w plasterek boczku i spiąć wykałaczką. Smażyć…
Wieprzowina
Kaszanka z kiełbasą i jabłkami
by Krystyna Danielak • • 0 Comments
Składniki: 80 dag kaszanki 80 dag kiełbasy grillowej 3 jabłka sok z ½ cytryny 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, które skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem. Następnie na szpadki nadziewać na przemian kawałek kaszanki, jabłka a potem kiełbasy. Piec na ruszcie około 10 minut z każdej strony.
Wędliny
Kiełbasa z oscypkiem zapiekanka
by Agnieszka Konik • • 0 Comments
Składniki: 4 porcje kiełbasy 25 dag oscypka smalec Sposób wykonania: Kiełbasy naciąć wzdłuż do połowy grubości. W powstały otwór włożyć gruby plaster oscypka. Przełożyć do brytfanny z rozgrzanym smalce. Wstawić do piekarnika i trzymać do momentu, aż ser się ropusi.