Składniki:
- 4 łyżeczki oleju roślinnego
- 2 ząbki czosnku
- 225 g mielonej wieprzowiny
- 225 g kapusty pok choi
- 4 ½ jasnego sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
- 8 arkuszy ciasta na sajgonki
- olej
- sos chili
Składniki: 450 g kapusty pak choi 600 ml wywaru z warzyw 1 łyżka octu z wina ryżowego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka wytrawnego sherry 1 czerwona chili 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki wody Sposób wykonania: Liście kapusty poszatkować po czym przełożyć ją do gotującego się wywaru i trzymać…
Składniki: 1 kg liści z kapusty 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego czosnku 4 pomidory 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano 120 g startego cheddara Sposób wykonania: Liście kapusty wrzucić na wrzącą wodą, gotować około 10 minut po czym odcedzić i posiekać. Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek, gdy się zazłoci wrzucić…
Składniki: 1 kg kapusty włoskiej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanego czosnku szczypta pokruszonych płatków suszonej papryki 2 łyżeczki posiekanych listków tymianku ¼ szkl wytrawnego sherry sól pieprz starty parmezan Sposób wykonania; Kapustę włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Po tym czasie ją odcedzić, zostawiając ½…