Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta

Smażone zielone warzywa

Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 łyżeczka soli 350 g kapusty pak choi 225 g szpinaku 25 g grochu cukrowego 1 seler 1 zielona papryka 50 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka oleju sezamowego Sposób wykonania: Przeciśnięty przez praskę czosnek wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć około…

Kapusta pekińska smażona

Składniki: 450 g kapusty pekińskiej 1 łyżka oleju z orzechów ziemnych 1 cm laski imbiru 2 ząbki czosnku 1 czerwona chili 1 łyżka chińskiego wina 4 ½ łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżka klarowanego masła 125 ml soku pomarańczowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżeczka ziarna sezamowego Sposób wykonania: Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić…

Podsmażana kapusta z migdałami

Składniki: 120 dag kapusty pak choi 750 ml oleju roślinnego 75 g blanszowanych migdałów 1 łyżeczka soli 1 łyżka jasnego brązowego cukru szczypta mielonego cynamonu Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym wrzucić do woka z silnie rozgrzanym olejem. Smażyć około 3 minuty po czym wyjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku. Natomiast do woka…