Składniki:
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki mielonego anyżu
- 1 łyżeczka soli
- 350 g kapusty pak choi
- 225 g szpinaku
- 25 g grochu cukrowego
- 1 seler
- 1 zielona papryka
- 50 ml wywaru z warzyw
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Sposób wykonania:
Przeciśnięty przez praskę czosnek wrzucić na rozgrzany olej.
Smażyć około 30 sekund po czym dodać anyż, sól, szpinak, poszatkowaną kapustę, groch, pokrojoną w plasterki paprykę i seler naciowy.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć około 4 minut.
Po tym czasie dodać wywar i gotować kolejne 4 minuty pod przykryciem.
Na koniec dodać jeszcze olej sezamowy.