Składniki:
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 2 ząbki czosnku
- 3 cebule dymki
- 300 g małych pieczarek
- 2 duże pieczarki
- 125 g boczniaków
- 1 łyżeczka sosu chili
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka sosu hoisin
- 1 łyżka octu winnego
- ½ łyżeczki mielonego pieprzu
- 1 łyżka ciemnego brązowego cukru
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Sposób wykonania;
Do woka z worz grzanym olejem wrzucić posiekany czosnek oraz dymkę i smażyć 30 sekund.
Po tym czasie dodać posiekane grzyby, sos chili, sos hoisin, sos sojowy, ocet, pieprz oraz cukier.
Wymieszać i smażyć 5 minut.
Przełożyć grzyby ba półmisek i skropić olejem sezamowym.