Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brokuły ze szpinakiem smażone po chińsku

 

Składniki:

 

  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 350 g brokułów
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • 2 cebule
  • 3 selery naciowe
  • 175 g szpinaku
  • 125 g grochu cukrowego
  • 6 cebulek dymek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżki wytrawnego sherry
  • 1 łyżka sos hoisin
  • 150 ml wywaru z warzyw

Sposób wykonania:
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić brokuły podzielone na różyczki, posiekaną cebulę, seler oraz imbir.
Całość wymieszać i smażyć około 1 minutę.
Po tym czasie dodać szpinak, groch, czosnek oraz dymkę.
Smażyć kolejne 4 minuty.
Następnie dodać sos sojowy, sherry, cukier, sos hoisin oraz wywar.
Dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem na średnim ogniu około 3 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *