Składniki:
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 350 g brokułów
- 1 łyżka posiekanego imbiru
- 2 cebule
- 3 selery naciowe
- 175 g szpinaku
- 125 g grochu cukrowego
- 6 cebulek dymek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 łyżki wytrawnego sherry
- 1 łyżka sos hoisin
- 150 ml wywaru z warzyw
Sposób wykonania:
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić brokuły podzielone na różyczki, posiekaną cebulę, seler oraz imbir.
Całość wymieszać i smażyć około 1 minutę.
Po tym czasie dodać szpinak, groch, czosnek oraz dymkę.
Smażyć kolejne 4 minuty.
Następnie dodać sos sojowy, sherry, cukier, sos hoisin oraz wywar.
Dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem na średnim ogniu około 3 minut.