Składniki:
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 marchewka
- 1 cukinia
- 1 bulwa kopru włoskiego
- 1 cebula
- 60 g grochu cukrowego
- 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 125 g kiełków fasoli
- 2 łyżeczki jasnego brązowego cukru
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 125 g wywaru z warzyw
Sposób wykonania:
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić posiekany czosnek oraz imbir i smażyć 30 sekund.
Po tym czasie dodać cebulę pokrojoną w ćwiartki i smażyć kolejne 30 sekundy.
Następnie dodać paprykę, marchewkę i koper pokrojone w plasterki.
Wrzucić jeszcze groch i gotować jeszcze 2 minuty.
Dodać cukier, kiełki, sos sojowy oraz wywar.
Gotować na małym ogniu ostanie 2 minuty.