Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa krojone gotowane

 

Składniki:

 

  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia
  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • 1 cebula
  • 60 g grochu cukrowego
  • 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 125 g kiełków fasoli
  • 2 łyżeczki jasnego brązowego cukru
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 125 g wywaru z warzyw

Sposób wykonania:
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić posiekany czosnek oraz imbir i smażyć 30 sekund.
Po tym czasie dodać cebulę pokrojoną w ćwiartki i smażyć kolejne 30 sekundy.
Następnie dodać paprykę, marchewkę i koper pokrojone w plasterki.
Wrzucić jeszcze groch i gotować jeszcze 2 minuty.
Dodać cukier, kiełki, sos sojowy oraz wywar.
Gotować na małym ogniu ostanie 2 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *