Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta pekińska smażona

Składniki:

  • 450 g kapusty pekińskiej
  • 1 łyżka oleju z orzechów ziemnych
  • 1 cm laski imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona chili
  • 1 łyżka chińskiego wina
  • 4 ½ łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka klarowanego masła
  • 125 ml soku pomarańczowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżeczka ziarna sezamowego

Sposób wykonania:
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić posiekany czosnek, imbir oraz chili.
Smażyć około 30 minut po czym dodać poszatkowaną kapustę, sos sojowy, chińskie wino, miód oraz sok z pomarańczy.
Całość wymieszać i gotować  5 minut.
Po tym czasie dodać olej i ziarna sezamowe, wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *