Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane kiełki z fasoli

Składniki:

  • 450 g kiełków z fasoli
  • 2 czerwone chili
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 60 g ponikła
  • 1 seler naciowy
  • 3 łyżki octu z wina ryżowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta chińskiej przyprawy curry

Sposób wykonania:
Kiełki fasoli wymieszać z posiekanym chili, ponikało, papryką i selerem naciowym.
Następnie ocet z wina ryżowego wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, czosnkiem, sosem sojowym oraz przyprawą curry i polać warzywa,
Całość wymieszać i wstawić pod przykryciem do lodówki na 3 godziny.
Po tym czasie warzywa odcedzić  z marynaty i przełożyć do salaterki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *