Składniki:
- 450 g tofu
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 8 cebulek dymek
- 2 selery naciowe
- 125 g brokułów
- 125 g cukinii
- 2 ząbki czosnku
- 450 g szpinaku
- 425 ml wywaru z warzyw
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 3 łyżki sosu hoi sin
- ½ łyżeczki chili w proszku
- 1 łyżka oleju sezamowego
Sposób wykonania:
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić posiekaną dymkę, seler naciowy, brokuły, szpinak, cukinię czosnek oraz tofu pokrojone w kostkę.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć około 4 minuty.
W między czasie wywar z warzyw wymieszać z sosem hoisin, sos sojowy, olejem sezamowym i chili w proszku.
Doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać warzywa razem z tofu.
Gotować na małym ogniu około 10 minut.