Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z sera tofu z warzywami

Składniki:

  • 450 g tofu
  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 8 cebulek dymek
  • 2 selery naciowe
  • 125 g brokułów
  • 125 g cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • 450 g szpinaku
  • 425 ml wywaru z warzyw
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 3 łyżki sosu hoi sin
  • ½ łyżeczki chili w proszku
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Sposób wykonania:
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić posiekaną dymkę, seler naciowy, brokuły, szpinak, cukinię czosnek oraz tofu pokrojone w kostkę.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć około 4 minuty.
W między czasie wywar z warzyw wymieszać z sosem hoisin, sos sojowy, olejem sezamowym i chili w proszku.
Doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać warzywa razem z tofu.
Gotować na małym ogniu około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *