Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony makaron z wołowiną

 

Składniki:

 

  • 350 g makaronu jajecznego
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 675 g steku wołowego
  • 125 g kapusty
  • 75 g kiełków bambusa
  • 6 dymek
  • 25 g fasolki szparagowej
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki bulionu wołowego
  • 1 łyżka wytrawnego sherry
  • 1 łyżka jasnego brązowego cukru
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Makaron gotować we wrzącej wodzie około 3 minut po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie wrzucić go do woka z rozgrzanym olejem.
Smażyć około 2 minut po czym go wyjąć a do woka wrzucić wołowinę pokrojoną na cienkie paseczki i smażyć 3 minuty.
Po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę, dymkę, kiełki bambusa oraz pokrojona na mniejsze kawałki fasolkę szparagową.
Całość dokładnie wymieszać i dodać sos sojowy, cukier oraz sherry.
Ponownie wymieszać i wrzucić makaron.
Połączyć składniki jeszcze chwilę podgrzewać.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *