Składniki:
- 350 g makaronu jajecznego
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 675 g steku wołowego
- 125 g kapusty
- 75 g kiełków bambusa
- 6 dymek
- 25 g fasolki szparagowej
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki bulionu wołowego
- 1 łyżka wytrawnego sherry
- 1 łyżka jasnego brązowego cukru
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Makaron gotować we wrzącej wodzie około 3 minut po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie wrzucić go do woka z rozgrzanym olejem.
Smażyć około 2 minut po czym go wyjąć a do woka wrzucić wołowinę pokrojoną na cienkie paseczki i smażyć 3 minuty.
Po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę, dymkę, kiełki bambusa oraz pokrojona na mniejsze kawałki fasolkę szparagową.
Całość dokładnie wymieszać i dodać sos sojowy, cukier oraz sherry.
Ponownie wymieszać i wrzucić makaron.
Połączyć składniki jeszcze chwilę podgrzewać.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.