Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta

Duszona czerwona kapusta

Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 łyżeczka soli szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 jabłko 1 łyżka brązowego cukru Sposób wykonania: Kapustę podzielić na cząstki, usuwając zdrewniały głąb po czym pokroić je w paseczki. Następnie oprószyć kapustę solą oraz gałką muszkatołową i przełożyć do garnka z rozgrzanym olejem.…

Sałatka z tofu, grochu i kapusty

Składniki: 5 bloków tofu 2 łyżki wody pieprz 2 łyżeczki cukru ¼ szkl wytrawnego sherry ¼ szkl sosu sojowego 1 ząbek czosnku szczypta uprażonych nasion anyżu 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka oleju roślinnego 1 marchewka 125 g grochu strączkowego 1 szkl posiekanej kapusty 5 pieczarek 4 szalotki ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki oleju sezamowego…

Letnia sałatka warzywna

Składniki: 1 główka kapusty 1 marchewka 125 g groszku 3 papryki (zielona, żółtka, czerwona 12 strączków zielonej fasolki szparagowej 1 czerwona cebula 2 kolby kukurydzy ½ łyżeczki cukru ¼ szkl octu jabłkowego 1 łyżka oleju roślinnego szczypta nasion selera sól pieprz Sposób wykonania:  Kapustę drobno poszatkować. Następnie cebulę, fasolkę, paprykę, groszek i marchewkę również drobno…