Składniki:
- 1 główka kapusty
- 1 marchewka
- 125 g groszku
- 3 papryki (zielona, żółtka, czerwona
- 12 strączków zielonej fasolki szparagowej
- 1 czerwona cebula
- 2 kolby kukurydzy
- ½ łyżeczki cukru
- ¼ szkl octu jabłkowego
- 1 łyżka oleju roślinnego
- szczypta nasion selera
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Kapustę drobno poszatkować.
Następnie cebulę, fasolkę, paprykę, groszek i marchewkę również drobno pokroić.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, dodając jeszcze ziarna kukurydzy oddzielone od kolby.
Doprawić do smaku octem, olejem, cukrem, nasionami selera oraz solą i pieprzem.
Tak przygotowaną sałatkę odstawić na 10 minut przed podaniem aby składniki się przegryzły.