Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Letnia sałatka warzywna

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 1 marchewka
  • 125 g groszku
  • 3 papryki (zielona, żółtka, czerwona
  • 12 strączków zielonej fasolki szparagowej
  • 1 czerwona cebula
  • 2 kolby kukurydzy
  • ½ łyżeczki cukru
  • ¼ szkl octu jabłkowego
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • szczypta nasion selera
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
 Kapustę drobno poszatkować.
Następnie cebulę, fasolkę, paprykę, groszek i marchewkę również drobno pokroić.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, dodając jeszcze ziarna kukurydzy oddzielone od kolby.
Doprawić do smaku octem, olejem, cukrem, nasionami selera oraz solą i pieprzem.
Tak przygotowaną sałatkę odstawić na 10 minut przed podaniem aby składniki się przegryzły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *