Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Liście białej kapusty z pomidorami

Składniki:

  • 1 kg liści z kapusty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanego czosnku
  • 4 pomidory
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka oregano
  • 120 g startego cheddara

Sposób wykonania:
Liście kapusty wrzucić na wrzącą wodą, gotować około 10 minut po czym odcedzić i posiekać.
Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek, gdy się zazłoci wrzucić kapustę oraz pokrojone pomidory.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz oregano.
Trzymać na ogniu około 4 minut a przed podaniem posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *