Składniki:
- 2 bakłażany
- 1 pomidor
- 1 papryka
- 1 cebula
- 1 łyżeczka kaparów
- 5 zielonych oliwek
- 1 jajko
- oliwa z oliwek
- bułka tarta
- sól
- pieprz
Składniki: 75 dag filetów śledziowych 3 łyżki kaparów 1 szkl. mleka Sos: 3 cebule 3 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 2 jabłka antonówki 2 szkl. białego wytrawnego wina 1/3 szkl. octu cukier 2 listki laurowe 8 ziaren pieprzu 8 ziaren ziela angielskiego Sposób wykonania: Śledzie zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin. W między czasie…
Składniki: 4 porcje ugotowanej białej ryby łyżka kaprów 1 ogórek 4 ugotowane ziemianki mały burak 4-5 filetów anchois tymianek natka pietruszki Sos: 45 łyżek oliwy 1-2 łyżki octu sól pieprz Sposób wykonania: Oliwę wymieszać razem z octem oraz solą i pieprzem. Następnie obrać warzywa i pokroić je w kostkę, dodać do nich rybę pokrojoną na…
Składniki: 6 pomidorów 1 opakowanie filetów anchois w oliwie 8 dag kaparów 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 2 jaja sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo. W między czasie z pomidorów ściąć czubki i delikatnie wydrążyć miąższ, który posiekać. Następnie anchois oraz kapary poszatkować a jajka dość grubo posiekać. Miąższ…