Składniki: 600 g rybnych filetów (morszczuk, dorsz) 1 cebula 2 łyżki kaparów 1 jajko 1 białko czerstwa kajzerka ½ szkl mleka sok z cytryny sól pieprz 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Filety rybne pokroić w kostkę po czym oprószyć je pieprzem oraz solą i skropić sokiem z cytryny, wstawić do lodówki na 30 min. W…
Tag: kapary
Halibut
Halibut w sosie z kaparami
by Weronika P • • 0 Comments
Składniki: • 1 kg 20 dag halibuta Wywar: • 1 l wody • 200 ml białego wina • 1 cebula naszpikowana 1 listkiem laurowym i 1 goździkiem • 100 ml mleka • kawałek skórki cytrynowej • sól • pieprz Sos: • 1 łyżeczka kaparów • 4 dag masła • 1 łyżka mąki • 0,3 l…
Ryby
Okoń schowany w pomidorach
by Zośka Białaś • • 0 Comments
Sałatki
Wigilijna kolorowa sałatka śledziowa
by Agata R • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg filetów ze śledzia 10 dkg ugotowanych buraków ćwikłowych 1 cebula 1 kwaśne jabłko 1 łyżka kaparów 2 kiszone ogórki 2 ugotowane na twardo jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki soku z buraków pieprz, sól, ocet winny do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć, osuszyć, pokroić w paski. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i…