Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapary

Pulpety rybne

Składniki: 600 g rybnych filetów (morszczuk, dorsz) 1 cebula 2 łyżki kaparów 1 jajko 1 białko czerstwa kajzerka ½ szkl mleka sok z cytryny sól pieprz 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Filety rybne pokroić w kostkę po czym oprószyć je pieprzem oraz solą i skropić sokiem z  cytryny, wstawić do lodówki na 30 min. W…

Wigilijna kolorowa sałatka śledziowa

Składniki: 30 dkg filetów ze śledzia 10 dkg ugotowanych buraków ćwikłowych 1 cebula 1 kwaśne jabłko 1 łyżka kaparów 2 kiszone ogórki 2 ugotowane na twardo jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki soku z buraków pieprz, sól, ocet winny do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć, osuszyć, pokroić w paski. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i…