Składniki:
- 1 ogórek
- 1 szklanka zielonego, konserwowanego groszku
- 1 litr bulionu wołowego
- sos sojowy do smaku
- 4 jaka
- 1 łyżka octu
- sól, pieprz
Składniki: 30 dkg wieprzowiny bez kości 1 łyżka masła 1 cebula 2 jajka 1 litr bulionu mięsnego ½ szklanki ryżu sól, pieprz posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na gorącym maśle. Mięso i cebulę zmielić w maszynce do mięsa, dodać przyprawy, jajko i jeśli masa będzie zbyt rzadka dodać kaszy manny. Masę…
Składniki: 30 dkg filetów z karpia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 białko jajka 3 szklanki bulionu rybnego odrobina tartego imbiru pokrojona grubo natka pietruszki sól, biały pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Umytą rybę podzielić na porcje, przyprawić, oprószyć mąką ziemniaczaną, zanurzyć w lekko zmiksowanym białku. Do bulionu rybnego dodać imbir i przyprawy, doprowadzić do…
Składniki: 4 przepiórki 1,5 litra wody ¼ szklanki płatków owsianych 1 cebula 5 dkg boczku sól, pieprz Sposób przyrządzania: Sprawione i umyte tuszki przepiórek zalać zimną wodą, dodać przyprawy gotować powoli około 30 minut. Boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, dodać obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, chwilę smażyć mieszając, przełożyć do gotującego…