Składniki: ½ młodej kaczki 1,5 l wywaru z warzyw 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka 10 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki oliwy sól, pieprz, majeranek Sposób przyrządzenia: Umytą kaczkę podzielić na porcje. W rondlu doprowadzić do wrzenia, dodać porcje mięsa, powoli gotować aż mięso będzie miękkie. Do gotującego się mięsa dodać oczyszczone, podsmażone na oliwie…
Tag: kaloryczna
Zupy
Zupa z papryki, migdałów i chleba
by Agnieszka Babula • • 0 Comments
Składniki: 10 dkg płatków migdałowych 2 łyżki oliwy 1 papryka 2 kromki chleba 2 łyżki posiekanej naci pietruszki 3 szklanki bulionu warzywnego szczypta kurkumy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać migdały, leciutko podsmażyć, wyłożyć na tależ.. Oczyszczoną paprykę i chleb pokroić w małą kostkę, dodać do oliwy pozostałej z prażenia migdałów. Migdały,…
Kapuśniak
Wiejski kapuśniak na kiełbasie i boczku
by Malwina Główka • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kapusty kiszonej 20 dkg kiełbasy wędzonej 20 dkg wędzonego boczku 4 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2-3 ziarenka pieprzu 2-3 ziarenka ziela angielskiego liść laurowy sól, olej Sposób przyrządzenia: Na patelni podsmażyć boczek z pokrojoną cebulką, dodać kiszoną kapustę i dusić około 20-25 minut. Marchewkę, pietruszkę,…