Składniki:
- seler naciowy
- ½ brokuł
- ½ kalafiora
- 2 marchewki
- cebula
- natka pietruszki
- 1,5 l bulionu drobiowego
- 10 dag sera rokpol
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- masło
- 150 ml jogurtu
Składniki: Kalafior 20 dag mrożonego szpinaku jajko bułka tarta łyżka sosu sojowego sól pieprz zioła prowansalskie ząbek czosnku łyżka masła olej Sposób wykonania: Kalafiora zalać osoloną woda i ugotować. W między czasie rozgnieciony czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie kalafiora roztłuc po czym dodać do niego rozmrożony szpinak, jajko oraz przysmażony czosnek. Całość dokładnie wymieszać …
Składniki: 1 kalafior 5 pomidorów 4 jajka szczypiorek sól majonez Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki po czym zalać je osoloną wodą i ugotować. W między czasie jajka również ugotować, obrać i pokroić na cząstki a pomidory pokroić w plasterki. Ugotowanego kalafiora ułożyć na talerzu, na nim rozłożyć plastry pomidora a potem kawałki jajek. Całość…
Składniki: 2 kalafiory 3 jajka cebula bułka tarta sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Kalafiora zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości po czym go odsączyć i rozdrobnić widelcem. Następnie wbić do niego jajka, dodać posiekaną cebulę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby masa wyszła za rzadka dodać odrobinę bułki tartej. Z…
Składniki: 2 torebki mrożonego kalafiora puszka kukurydzy mały słoi majonezu 20 dag rodzynek sól pieprz Sposób wykonania: Kalafior wrzucić do solonego wrzątku i gotować kilka minut po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Wówczas dodać odsączoną kukurydzę, rodzynki sparzone wrzątkiem oraz majonez. Całość delikatnie przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.