Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki z kalafiora i szpinaku

Składniki:

  • Kalafior
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • jajko
  • bułka tarta
  • łyżka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • olej

    Sposób wykonania:
    Kalafiora zalać osoloną woda i ugotować.
    W między czasie rozgnieciony czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Następnie kalafiora roztłuc po czym dodać do niego rozmrożony szpinak, jajko oraz przysmażony czosnek.
    Całość dokładnie wymieszać  i dodać tyle bułki aby ciasto wyszło gęste.
    Doprawić do smaku i z powstałej masy smażyć kotleciki na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *