Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muszle z tuńczykiem

Składniki:

  • makaron duże muszle
  • puszka tuńczyka
  • papryka
  • ½ puszki kukurydzy
  • cebula
  • 3 jajka
  • 20 dag białego sera
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • sałata

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu .
    W między czasie paprykę, cebulę oraz ugotowane jajka drobno pokroić po czym dodać jeszcze do nich odsączoną z zalewy kukurydze oraz rozgniecionego tuńczyka.
    Dodać jeszcze majonez oraz starty ser.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem nadziać muszle, które ułożyć na liściach sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *